nieuws

Discotheek De Leeren Lampe Raalte minder open, niet genoeg bezoekers

Joop van den Enk van de Leeren Lampe
Joop van den Enk van de Leeren Lampe
Discotheek De Leeren Lampe in Raalte gaat niet meer elke zaterdagavond open als discotheek. Dat heeft exploitant Joop van den Enk bekend gemaakt. De traditionele vaste zaterdagse discotheekavond trekt te weinig bezoekers, ondanks PR en andere inzet.
De exploitant van de Leeren Lampe zegt voor een nieuwe koers te kiezen, met meer avonden voor specifieke doelgroepen: "We moeten nu omschakelen om de toekomst van De Leeren Lampe veilig te stellen," zo zegt Joop van den Enk. "Het wordt een echt Event-Center in plaats van de traditionele discotheek." Door de nieuwe koers krimpt het aantal vaste fte's bij het uitgaanscentrum van 5,5 naar 2,5 fte. Voor Van den Enk was dat een moeilijke maar onvermijdelijke keuze; "Maar deze koerswijziging is gewoon nodig. Je kunt wel blijven wachten tot het discotheekpubliek ooit weer komt, maar ik schakel zelf liever om nu dat kan."

Keten en strenger alcoholbeleid oorzaken minder publiek

In 2010 heropende Van den Enk als exploitant De Leeren Lampe, dat enkele jaren dichtzat. De vaste zaterdagse discotheekavonden blijken echter, ondanks alle inzet en PR veel minder bezoekers dan vroeger te trekken. Een probleem dat volgens Van den Enk vrijwel alle discotheken kennen. Volgens de ondernemer spreken factoren als de economische crisis, drukbezochte keten, een strenger alcoholbeleid voor jongeren en de groeiende concurrentie van kleine en grote festivals allemaal een rol.
Vanaf februari, maart stopt De Leeren Lampe met de reguliere discoavonden en zal het uitgaanscentrum zich vooral richten op andere activiteiten, zoals thema-avonden als bijvoorbeeld de Teenageparty en de Oktoberfesten. Ook wil Van den Enk zich gaan richten op homo's en lesbo's en op singles. Zo wordt er ‘The gayest party in the North-East’ georganiseerd en komt er, in samenwerking met de populaire datingsite ‘Relatieplanet’.  enkele keren per jaar een groot feest voor met name singles uit Oost- en Noord-Nederland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.