nieuws

Burgemeester Zwolle roept inwoners op: "Draag trots over stad uit"

Burgemeester Meijer van Zwolle
Burgemeester Meijer van Zwolle
Burgemeester Henk-Jan Meijer van Zwolle heeft vanavond in z'n nieuwjaarstoespraak inwoners opgeroepen om trots te zijn op hun stad.
Het ging Zwolle afgelopen jaar relatief voor de wind, de regio was de sterkste economische regio van Nederland. De gemeente kwam ook veel positief in het nieuws door nieuwe impulsen in de stad, zoals de opening van het vernieuwde museum De Fundatie. Meijer in z'n toespraak: "Ik zei het al aan het begin van mijn verhaal: we zijn trots op Zwolle. Dat we dat ook uit durven spreken, dat is wel iets nieuws. Ook voor ons als bestuur hoor."
Aan het eind van z'n toespraak toont Meijer ook realisme, hij voorspelt dat de gemeente het in 2014, net als veel andere gemeenten, het ook zwaar gaat krijgen. Vooral doordat er meer taken bij de gemeente liggen, maar er ook minder geld beschikbaar is. Toch eindigt hij positief, hij roept de inwoners van Zwolle op om hun trots voor de stad uit te dragen: "Ik heb wel eens het gevoel dat we het elk jaar drukker krijgen met z’n allen. U en ik hebben ook in 2014 weer veel te verzetten .... Ik vraag daarom niet zoveel van u. Een paar simpele dingen. Durf uw trots voor de stad uit te spreken. En geniet – ook dit jaar – van de prachtige voorzieningen die we al hadden en die we erbij hebben gekregen. "

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.