nieuws

TV Oost herhaalt regionale comedyserie ‘De Groote Markt 30’

De Groote Markt 30
De Groote Markt 30
Met ingang van zaterdag 11 januari gaat RTV Oost de 60-delige serie ‘De Groote Markt 30’ opnieuw uitzenden. De serie was voor het eerst te zien in het voorjaar van 2012 en speelt zich af in een Overijsselse kroeg waar op humoristische wijze het wel en wee van de gasten en het personeel voorbij komt.
De serie volgt kroegeigenaar Geert Grotestroek. Geert houdt het liefst alles in de kroeg zoals het vroeger was, maar probeert met de tijd mee te gaan. Dit alles onder de bezielende leiding van Hanna, die de perfecte vrouw voor hem is maar daar heeft Geert voorlopig even geen tijd voor. Het runnen van het café gaat namelijk niet vanzelf. Er komen weinig klanten behalve de vaste stamgasten…

Acteurs

De rol van kroegbaas Geert wordt vertolkt door Laus Steenbeeke, bekend van ‘Het Klokhuis’ en ‘'t Schaep met de 5 pooten’. Zijn tegenspeelster is Ilse Warringa in de rol van barjuffrouw Hanna. Jan Riesewijk (bekend als ‘Mans’ uit de succesvolle regiosoap ‘Van Jonge Leu en Oale Groond’) en de uit Hengelo afkomstige stand-up comedian Jeffrey Spalburg spelen de vaste klanten Wilco en Wesley. Andere rollen worden vertolkt door Karlijn Koel (Geerts dochter Mireille), Wim Schluter (raadslid Sjak Balvert), Toos Ligtenberg (echtgenote Simone Balvert), Magda Nij Bijvank (Suus, de zus van Hanna) en Marietje Noordkamp (Moo, de moeder van Geert, bekend uit ‘Van Jonge Leu en Oale Groond’).
De Groote Markt 30 wordt vanaf 11 januari elke zaterdag uitgezonden op TV Oost om 16.20 uur en elk uur herhaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.