nieuws

Ook op laatste dag meldpunt nog klachten over vuurwerkoverlast

Ook op de laatste dag kwamen nog meldingen van vuurwerkoverlast binnen
Ook op de laatste dag kwamen nog meldingen van vuurwerkoverlast binnen
Ook op de laatste dag van het meldpunt vuurwerkoverlast.nl zijn er nog klachten binnengekomen. In Enschede is de teller geëindigd op 1294, in Zwolle kwamen in totaal 921 klachten binnen bij het meldpunt. Het was vandaag de laatste dag dat er meldingen gedaan konden worden van vuurwerkoverlast.
Inwoners van Enschede en Zwolle dienden de meeste klachten in van Overijssel. Vanuit heel Nederland kwamen er de afgelopen twee weken bijna 90.000 klachten binnen op de website vuurwerkoverlast.nl. Het is een recordaantal.
De landelijke klachtenlijst wordt ook aangevoerd door Enschede en Zwolle. Vanuit de grote steden kwamen weliswaar meer klachten, maar daar wonen ook meer mensen. Omgerekend naar het aantal inwoners bleken Overijsselaars de meeste overlast te ervaren. De meeste meldingen gaan over harde knallen, gevaarlijke situaties voor mens en dier of schade aan eigendommen.

Vuurwerkoverlast.nl is een initiatief van vijftien lokale GroenLinksfracties. Alle meldingen worden verwerkt in een rapport dat begin dit jaar wordt aangeboden aan de Tweede Kamer en een aantal burgemeesters. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.