nieuws

Agenten beledigd en mishandeld in centrum Hengelo

Politie houdt raddraaier aan
Politie houdt raddraaier aan
In het centrum van Hengelo zijn twee verdachten aangehouden voor het beledigen en mishandelen van agenten. Een daarvan is een 18-jarige jongen uit Haaksbergen. De jongen hoorde tot een groep jongeren die zich misdroegen in het centrum van de stad.
Dat gebeurde op het Burgemeester Jansenplein. De politie greep in toen de groep jongeren portiers van horecagelegenheden aan het lastigvallen was. Toen agenten een 16-jarige jongen uit Enschede wilden aanhouden omdat hij de politie beledigde, probeerde de 18-jarige Haaksberger de arrestatie te verhinderen. Daarbij stompte hij met zijn vuist in het gezicht van een agente. Toen de agente de 18-jarige wilde aanhouden ging hij er vandoor.
De politievrouw en een portier wisten de raddraaier in de kraag te vatten en werkten hem tegen de grond. De jongen bleef zich hevig verzetten tegen zijn aanhouding en heeft daarbij de agente nog eens geslagen, geschopt en aan haar haren getrokken. Andere agenten schoten de vrouw te hulp en wisten de jongen te overmeesteren. De Haaksberger is geboeid afgevoerd. De agente is niet ernstig gewond geraakt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.