nieuws

Bökkerink net naast podium op NK shorttrack

Christiaan Bökkerink is zondagmiddag vierde geworden in het algemeen klassement bij het Nederlands kampioenschap shorttrack. De shorttracker uit Enschede pakte wel twee medailles op een individuele afstand in Amsterdam.
Bökkerink werd zaterdag vierde op de 1500 meter, maar liep zondag de start van de halve finale van de 500 meter mis. De Enschedeër herstelde zich vervolgens op de 1000 meter door de zilveren medaille te pakken. Op de afsluitende Super Finale veroverde Bökkerink nog brons. Bökkerink is in de race voor de reserveplaats voor de Europese kampioenschappen in Dresden en voor de Olympische Spelen.
Sjinkie Knegt werd overtuigend Nederlands kampioen door drie van de vier afstanden te winnen. Niels Kerstholt veroverde het zilver. Freek van der Wart maakte het podium compleet. Mark Prinsen uit Wanneperveen eindigde op de zesde plek.
Bökkerink en Prinsen wonnen later op de zondag wel goud op de finale van de aflossing. Samen met Sjinkie Knegt en Dennis Visser zegevierden zij na vijf kilometer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.