nieuws

Gemeenteraad vergadert over commotie lichtmast Zwolle

Zijn grote reclame-lichtmasten op zichtlocaties langs de snelwegen en bij winkelcentra in Zwolle gewenst of niet? En zo ja, aan welke voorwaarden moeten ze dan voldoen. Over die vragen vergaderde de gemeenteraad van Zwolle vanavond.
Aanleiding is een hoos aan klachten over de nieuwe veertig meter hoge lichtmast die fastfoodconcern McDonalds drie weken geleden langs de A28 heeft geplaatst. Omwonenden uit Berkum en de wijk Aa-landen klagen over uitzicht-schade en licht-overlast.
In het voorstel van de gemeente is er straks over een lengte van veertien kilometer plaats voor veertien lichtmasten die tussen de 25 en 40 meter hoog zijn. De raad is van mening dat er wel onderzoek gedaan moet worden naar de mogelijke overlast alvorens er een vergunning verleend wordt. Toch zijn de meeste politieke partijen van mening dat het goed is dat bedrijven op deze manier reclame kunnen maken. Het verhoogt de kans dat bedrijven zich in Zwolle willen vestigen en is daarmee gunstig voor de economische ontwikkeling van de stad.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.