nieuws

Annie Schreijer: rol van lijstduwer Europese verkiezingen 'grote uitdaging'

"Ik wil graag mijn steentje blijven bijdragen om de partij op de kaart te zetten en te blijven zetten". Annie Schreijer-Pierik, oud-CDA Tweede Kamerlid uit Hengevelde, keert mogelijk weer terug op het politieke podium. "Ik kreeg er een warm gevoel van toen het CDA Overijssel mij vroeg lijstduwer te worden tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement".
Annie Schreijer-Pierik stapte in 2010 uit de politiek, toen zij afscheid nam van de Tweede Kamer. "Mensen hebben mij vaak gevraagd of ik weer eens terug zou komen in de politiek. Ik stond er wel voor open". Nu doet die mogelijkheid zich dus voor. Het CDA Overijssel draagt haar voor om tijdens de verkiezingen op 22 mei lijstduwer te zijn. Tijdens het Partijcongres volgende maand, moet nog wel met die voordracht worden ingestemd.

Europees Parlement nog niet op cv

Schreijer-Pierik heeft ervaring met het halen van een zetel via voorkeursstemmen. "Ik ben in de raad twee keer met voorkeursstemmen gekozen, in de Provinciale Staten twee keer en in de Tweede Kamer vier keer". Het Europees Parlement staat nog niet op haar cv. Als ze daar met voorkeursstemmen een zetel verdiend, gaat ze er zeker op zitten. "Als je op een lijst gaat staan en mensen vinden dat je zoveel stemmen verdiend, en daarmee ook een zetel, dan vind ik dat je daar ook op moet gaan zitten".
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.