nieuws

Grote Kerk in Zwolle de derde publiekstrekker van de stad?

Veel dagjesmensen lopen er nu nog met een boog omheen; de Grote- of Sint Michaelskerk in Zwolle. En dat is jammer, vinden Zwollenaren. Want de kerk heeft het in zich om naast museum De Fundatie en de nieuwe boekenwinkel 'In de Broeren' de derde publiekstrekker van de stad te worden.
Dat vindt ook horecaman Runhaar. Hij bestiert een horecazaak pal naast de kerk. Volgens hem lopen veel dagjesmensen vanaf De Fundatie door de Papenstraat in de richting van de nieuwe boekwinkel. Onderweg stuiten ze dan op de Grote Kerk en daar moeten ze omheen. Plan van Runhaar is om de kerk open te gooien, zodat mensen via een glazen corridor door de kerk kunnen, richting winkelcentrum.

PKN gematigd positief

De PKN in Zwolle, eigenaar van de kerk, wil ook dat 'de oester' wordt geopend. De PKN noemt de kerk zo, omdat binnenin een parel te zien is. Ze heeft de afgelopen maanden gewerkt aan een plan om de kerk voor meer doeleinden te gaan gebruiken en vaker open te stellen voor publiek. Het plan van Runhaar wordt positief ontvangen. "Al lijkt ons een glazen gang in de kerk geen goed idee. Dan wordt de kerk in delen gesneden en dat komt de openheid niet ten goede", zegt voorzitter Callenbach van de Kerkenraad. Wel wordt het idee meegenomen om de kerk als 'doorloop' te gaan gebruiken.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.