nieuws

Nieuw beleid voor hoge reclamemasten Zwolle

De hoge reclamemast langs de A28
De hoge reclamemast langs de A28
De gemeenteraad van Zwolle is gisteravond akkoord gegaan met het nieuwe beleid voor hoge reclamemasten in de stad. Dat betekent dat nieuwe hoge reclamemasten voortaan moeten voldoen aan een aantal regels. Het beleid moet voor omwonenden en aanvragers duidelijkheid scheppen.
Aanvragen in het verleden werden steeds stuk voor stuk getoetst. Zo is dat gegaan met de mast bij afslag Noord op de snelweg A28, de mast bij de Lichtmis en de nieuwe navigatiemast die bij de IKEA moet komen. Om het proces gemakkelijker en duidelijker te laten verlopen was het volgens burgemeester en wethouders belangrijk dat er een beleidsvisie werd opgesteld. De raad is daarmee dus akkoord gegaan. Als er vier aanvragen behandeld zijn wordt het beleid geëvalueerd.

Regels

In die visie zijn regels opgenomen over onder meer de hoogte van de masten, de locaties waar ze mogen komen en functie. Zo mogen masten langs de A28 maximaal 40 meter hoog worden, afhankelijk van de afstand tussen de mast en de snelweg. Verder is in de visie opgenomen dat er nog maximaal acht nieuwe masten mogen worden gebouwd in en om Zwolle. Met de huidige zes masten zou dat betekenen dat in Zwolle maximaal 14 hoge reclamemasten gebouwd mogen worden.
Voorafgaand aan de raadsvergadering protesteerden bewoners van de wijk AA-landen tegen de komst van meer reclamemasten. De bewoners werden eerder overrompeld door de komst van een 40 meter hoge mast langs de A28. De mast veroorzaakt veel lichtoverlast in de avond en nacht.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.