nieuws

Eis: celstraf voor bedreiging met vuurwapen in Enschede

Celstraf geëist voor bedreiging met vuurwapen
Celstraf geëist voor bedreiging met vuurwapen
Tegen een 46-jarige man uit Enschede is 15 maanden cel geëist. Hij zou bij een vechtpartij in Enschede vorig jaar iemand met een doorgeladen vuurwapen bedreigd hebben.
Samen met drie andere mannen werd de man door politiemensen in kogelwerende vesten aangehouden na een ruzie op de Brinkstraat. De politie trof op een plat dak in de straat een doorgeladen vuurwapen aan. Op het wapen stonden DNA- en vingersporen van de Enschedeër.
De man ontkent dat het wapen van hem was en dat hij ermee gedreigd heeft. Het slachtoffer zou hem juist bedreigd hebben met het wapen. Hoe de sporen op het wapen terecht gekomen zijn, is voor hem onduidelijk. Wel bekende hij dat een ander wapen, een omgebouwd gaspistool dat in een auto werd gevonden, van hem was.

Vaker veroordeeld voor wapenbezit

Wat de aanleiding van de ruzie is geweest, is onduidelijk. Volgens de verdachte ging hij iets uitpraten met het slachtoffer en die zou hem vervolgens geslagen hebben. Volgens de man is hij onschuldig en zit de verkeerde persoon vast. De man is volgens de officier van justitie vaker veroordeeld wegens wapenbezit en geweldsdelicten, vandaar dat ze met een hoge eis kwam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.