nieuws

Gemeente Oldenzaal wil praten over toekomst van winkelcentrum

Winkelcentrum In den Vijfhoek in Oldenzaal
Winkelcentrum In den Vijfhoek in Oldenzaal
Directeur Tossaint van de Oldenzaalse woningbouwvereniging WBO is enthousiast over het plan van burgemeester Schouten om te praten over de toekomst van winkelcentrum In den Vijfhoek.
In zijn nieuwjaarstoespraak stelde de burgemeester dat hij nog deze maand met de eigenaren van het complex om tafel wil. De woningbouwvereniging is eigenaar van de woningen boven het complex. Unibail Rodamco is eigenaar van de meeste winkelpanden op de begane grond. Een groot deel van het winkelcentrum staat leeg.

Oldenzaal officieel geen partij

Officieel is de gemeente Oldenzaal geen partij. Maar burgemeester Schouten wil een verdere achteruitgang van het stadscentrum tegen gaan. Hij heeft dan ook het initiatief genomen om betrokken partijen eerst apart en daarna gezamenlijk te spreken. ,,Waar het om gaat is dat wij de huidige eigenaren er graag toe willen verleiden om daadwerkelijk tot een oplossingsrichting te komen''.

Er wordt al jaren over het winkelcentrum gesproken. Aan de orde kwamen daarbij een opknapbeurt of sloop van het complex. Maar echte oplossingen zijn er nooit geweest. Dat er iets moet gebeuren is iedereen wel duidelijk. De vleugel aan de kant van de Deurningerstraat staat zo goed als leeg en ook elders in het winkelcentrum is sprake van leegstand. Volgens de burgemeester heeft dat een negatieve uitstraling op de rest van het centrum.

Deel inrichten als parkeergarage

Schouten opperde tijdens zijn nieuwjaarstoespraak dat er ook andere mogelijkheden te bedenken zijn. Zo stelde hij dat een deel kan worden ingericht als parkeergarage. Maar voor andere ideeën houdt hij zich aanbevolen.
Voor de directeur van de woningbouwvereniging is sloop niet aan de orde, omdat dat veel te duur is. Maar hij staat open voor het zoeken naar andere oplossingen en vindt het een prima idee, dat de gemeente daarbij de nek uitsteekt.
Van Unibail Rodamco was niemand bereikbaar voor commentaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.