Erik Wevers achtste in derde etappe Dakar Rally

Erik Wevers tijdens Dakar 2014
Erik Wevers is dinsdag als achtste geëindigd in de derde etappe van de Dakar Rally. De coureur uit Markelo moest in zijn Ford HRC ruim 10 minuten toegeven op de Spaanse winnaar Nani Roma.
De Pool Krzysztof Holowczyc eindigde als tweede, op ruim een minuut van de winnaar. De Argentijn Orlando Terranova finishte als derde in de rit van San Rafael naar San Juan in zijn geboorteland. Wevers klom in het algemeen klassement naar de negende plaats. Hij heeft een achterstand van ruim 44 minuten op koploper en etappewinnaar Roma.
Bij de motoren eindigde Bastiaan Nijen Twilhaar uit Vriezenveen als 71e. Hij gaf bijna 2,5 uur toe op winnaar Joan Barreda Bort uit Spanje en staat nu op plek 73 in het klassement.