nieuws

PEC Zwolle maakt opnieuw kans op Europees voetbal via Fair Play

Stadion PEC Zwolle
Stadion PEC Zwolle
Voetbalclub PEC Zwolle maakt, net als vorig seizoen, kans om via het Fair Play-klassement een ticket voor Europees voetbal te halen. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.
PEC staat in het Nederlandse Fair Play-klassement momenteel vierde. Nummers één en twee zijn Ajax en FC Twente, die normaal gesproken via de competitie een ticket zullen bemachtigen. Op de derde plek staat Sparta, maar omdat de Rotterdamse club in de Jupiler League uitkomt heeft het geen recht op een ticket. PEC maakt daardoor kans op dat extra ticket, maar de club is wel afhankelijk van de plek waar Nederland eindigt in de Europese Fair Play Ranking. Als Nederland aan het eind van het seizoen bij de eerste drie landen zit, dan is er een extra ticket voor Europees voetbal.
Vorig seizoen leek PEC Zwolle lange tijd dat extra ticket te krijgen, maar Nederland eindigde uiteindelijk net buiten de Europese top-3. De tickets gingen toen naar Zweden, Noorwegen en Finland. In het seizoen 2011-2012 kreeg FC Twente een ticket op basis van het Fair Play-klassement.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.