nieuws

Wens Europese zetel Schreijer opmerkelijk, CDA Overijssel is verrast

Het komt niet vaak voor dat lijstduwers ook daadwerkelijk op het pluche plaats willen nemen als ze met voorkeursstemmen worden gekozen. Dat zei politicoloog Kees Aerts van de Universiteit Twente vandaag op Radio Oost.
Aerts reageert daarmee op CDA-politica Annie Schreijer-Pierik, die graag naar Brussel wil als ze als lijstduwer voor de Europese Verkiezingen genoeg voorkeursstemmen krijgt.
CDA Overijssel is niet blij met het voornemen van Annie Schreijer. De partij heeft het oud-Tweede Kamerlid voorgedragen als lijstduwer op de Europese kandidatenlijst. Schreijer zei daarop ja, maar gaf ook aan dat ze vindt dat wanneer de kiezers haar een zetel gunnen, ze daar naar moet luisteren.
CDA Overijssel heeft moeite met die uitspraak, omdat dit volgens voorzitter Pieper niet de bedoeling is. Pieper wil binnenkort met Schreijer praten over de situatie, meldt de Twentsche Courant Tubantia woensdag. Pieper liet via een woordvoerder woensdagochtend weten de hele dag niet bereikbaar te zijn voor een toelichting.
De definitieve kandidatenlijst wordt tijdens het partijcongres op 8 februari vastgesteld. De verkiezingen voor het Europees Parlement zijn op 22 mei.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.