nieuws

Kampen neemt 8,3 miljoen euro verlies op bouwgrond

Het Onderdijks in Kampen
Het Onderdijks in Kampen
De gemeente Kampen lijdt een verlies van 8,3 miljoen euro op de grondaankopen in Kampen-Zuid. Door de economische crisis worden er minder huizen gebouwd in dit uitbreidingsgebied. De gemeenteraad wordt voorgesteld dit verlies te nemen.
De gemeente werkt in dit project samen met een consortium van projectontwikkelaars. Deze combinatie van bedrijven heeft bouwgrond verworven en doorverkocht aan de gemeente.

Onderhandelingen liepen steeds stuk

Het consortium leed daarbij verlies maar dat zou gecompenseerd worden met de zogeheten bouwclaim, het aantal huizen dat de ondernemingen mochten bouwen. Onderhandelingen over de gezamenlijke exploitatie liepen echter telkens stuk, mede door het inzakken van de woningmarkt.

Minnelijke oplossing

In plaats van het conflict voor de rechter uit te vechten is er nu overeenstemming bereikt over de afhandeling. Enkele stukken grond worden onder de boekwaarde verkocht en ook krijgt het consortium een vergoeding van 3,2 miljoen euro. De gemeente hield al rekening met een verlies van 5,1 miljoen euro op het dossier. De gemeenteraad buigt zich op 30 januari over het voorstel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.