nieuws

LPG rijden minder populair na verhoging accijns en aanpassing regels

Het zijn niet alleen slechte tijden voor de tankstations in de buurt van de grens met Duitsland, ook de inbouwstations van LPG in de regio gaan een moeilijke tijd tegemoet. Nu de accijns op LPG deze week opnieuw met 7 cent is verhoogd en de regels voor autogasinbouw en -verkoop zijn verscherpt, vrezen zij een grote omzetdaling.
In het afgelopen jaar is het aantal automobilisten dat een LPG-tank laat inbouwen met bijna 50 procent gedaald. Daar komt bij dat veel eigenaren van oldtimers hun lpg-tank verwijderen.

Drukte bij keuringsstations RDW

Sinds 1 januari van dit jaar moet er voor oldtimers met een LPG- of dieseltank het normale wegenbelasting tarief betaald worden, terwijl dat voor een oldtimer met een benzinetank slechts 120 euro per jaar is.
Bij de keuringsstations van de RDW loopt het daarom storm. Veel oldtimer-eigenaren laten hun lpg-tank verwijderen en willen de auto nog voor het einde van deze maand laten herkeuren. Of dat lukt is de vraag, want de wachtlijsten bij de RDW-stations zijn inmiddels al hoog opgelopen.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.