nieuws

Gemeentebestuur Hengelo bezorgd over verdwijnen specialistische zorg ZGT

Ziekenhuis Groep Twente in Hengelo
Ziekenhuis Groep Twente in Hengelo
De gemeente Hengelo is bezorgd over het verdwijnen van specialistische zorg uit de ziekenhuislocatie Hengelo en over de mogelijke gevolgen voor het voortbestaan van de ziekenhuislocatie op het Gezondheidspark in Hengelo.
Dat geeft het college van burgemeester en wethouders aan in een gezamenlijke persverklaring van het ziekenhuis ZGT en de gemeente Hengelo. Het ziekenhuis in Hengelo maakte onlangs bekend dat de afdeling Verloskunde dicht gaat en dat ook een groot deel van de Intensive Care-afdeling verdwijnt uit Hengelo. Daardoor deden geruchten de ronde dat het ziekenhuis - op termijn - in z'n geheel zou gaan sluiten.

Raad van Bestuur: van sluiting geen sprake

De Raad van Bestuur zegt in de verklaring dat er van sluiting van de ziekenhuislocatie geen sprake is. Verder benadrukt het college van B&W dat het ziekenhuis duidelijk moet communiceren over de plannen, zowel richting de gemeente als richting de inwoners van Hengelo. Het ziekenhuis en de gemeente hebben afgesproken elke drie maanden met elkaar om tafel te gaan over de plannen rond het ziekenhuis. Het eerste overleg stond al gepland, op 30 januari worden de gemeenteraden van Hengelo, Almelo, Enschede en Oldenzaal bijgepraat door het ziekenhuis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.