nieuws

"Gemeenteraad had kunnen voorkomen dat Haaksbergen onder toezicht staat"

Gemeentehuis in Haaksbergen
Gemeentehuis in Haaksbergen
De kans is groot dat de oppositiepartijen Leefbaar Haaksbergen en D66 in Haaksbergen vanavond het vertrek eisen van het gemeentebestuur. Dat heeft te maken met het financiële toezicht waaronder de gemeente nu staat.
De partijen vinden dat het gemeentebestuur de gemeente ernstig in problemen heeft gebracht door informatie over de slechte financiële positie achter te houden. Volgens D66 en Leefbaar Haaksbergen is er al maanden geleden een eerste waarschuwing gekomen van de provincie, maar heeft het gemeentebestuur dat nooit met de gemeenteraad besproken. Ook alle correspondentie die er later nog was tussen de provincie en de gemeente, zou verzwegen zijn.

Bewijs

Vanmiddag hebben beide oppositiepartijen mailwisselingen laten zien waarin staat dat er contact is geweest tussen de gemeente Haaksbergen en de provincie Overijssel. Woordvoerders van D66 en Leefbaar Haaksbergen zijn boos dat ze die informatie nu pas hebben. "Als we dit hadden geweten voordat we de begrotingsvergadering in gingen, hadden we het nog kunnen repareren. We hadden de begroting nooit goedgekeurd", zeiden ze tijdens een persconferentie.
Vanavond vragen ze tijdens een extra gemeenteraadsvergadering uitleg van drie wethouders en de burgemeester. Als die uitleg de partijen niet aanstaat, eisen ze waarschijnlijk het vertrek van het gemeentebestuur. De partijen hebben samen geen meerderheid in de gemeenteraad.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.