nieuws

Haven Enschede krijgt nieuwe kades, investering van 25 miljoen

In Enschede is vanmiddag het officiële startsein gegeven voor de aanpak van het havengebied. In totaal wordt zo'n 500 meter nieuwe kade aangelegd.
Ondernemers en gemeente Enschede hebben vanmiddag contracten afgesloten over de aanleg van de nieuwe kades. In totaal wordt 25 miljoen euro geinvesteerd. Een groot deel daarvan komt van de gemeente, ondernemer investeren samen 8 miljoen. De firma Huiskamp investeert in een kade van 80 meter lengte, Metaal Recycling Twente krijgt een kade van 100 meter en Hein Heun legt een kade aan van maar liefst 225 meter. Ook de gemeente Enschede legt zelf een kade van 100 meter aan, waarmee een nieuw 'nat' bedrijfskavel gerealiseerd wordt aan de kop van de Ossenboer, naast Apollo Vredestein. Voor de nieuwe kavel wordt 5000m2 van het bestaande kanaal gedempt.

Start aanleg nieuwe kades zomer 2014

Volgens de gemeente sluit de aanleg van nieuwe kades in Enschede perfect aan op het recente rijksbesluit om de Twentekanalen te verruimen. De zwaardere categorie binnenschepen die vanuit Rotterdam via het kanaal Twente kunnen bereiken kunnen door de aanleg van de nieuwe kades ook laden en lossen in Enschede. Rond de zomer van 2014 wordt gestart met de aanleg van de nieuwe kades.
Het feit dat de gemeente een forse investering doet, heeft ondernemers over de streep getrokken om de investeringen nu ook echt zelf te doen. Volgens de gemeente is het een ingrijpende beslissing voor de ondernemers. Metaal Recycling Twente bijvoorbeeld gaat door de aanleg van de nieuwe kades de hele logistiek van het bedrijf omgooien.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.