nieuws

Slachtoffer niet ingelicht, strafzaak dodelijke aanrijding Saasveld niet doorgegaan

Rechtbank in Almelo (4:3)
Rechtbank in Almelo (4:3)
De rechtbank in Almelo heeft een zitting uitgesteld in de strafzaak over een ernstig verkeersongeluk in 2012 in Saasveld.
Een automobiliste reed toen twee motorrijders aan. Eén van hen overleed ter plekke, de andere motorrijder raakte zwaar gewond en zat daarna lange tijd in een revalidatiecentrum. De rechtbank besloot vandaag de zitting uit te stellen, omdat de gerevalideerde man nog niet officieel op de hoogte was van de strafzaak. Het letselschadebureau dat het slachtoffer bijstaat had de man niet geïnformeerd. De motorrijder kon daardoor geen verzoek tot schadevergoeding indienen in de strafzaak.

Hoge Raad: strafzaken uitstellen als slachtoffer zich niet kan voorbereiden op zaak

Onlangs besloot de Hoge Raad dat de rol van slachtoffers groot is in en dat strafzaken moeten worden uitgesteld  als ze niet genoeg kans hebben gekregen om zich voor te bereiden op een zaak. In de zaak over het ongeluk in Saasveld staat een vrouw uit Weerselo terecht. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de vrouw zich schuldig gemaakt aan het ongeval door in te halen voor een flauwe bocht waar het zicht niet goed is. De vrouw haalde in een flauwe bocht aan de Zoekerdijk in Saasveld twee fietsers in en botste daardoor frontaal op de tegemoetkomende motorrijders. De rechtbank gaat op 29 januari verder met de behandeling van de strafzaak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.