nieuws

Overvallers Dorset in Borne niet op vrije voeten

Overvallers Dorset Borne niet op vrije voeten
Overvallers Dorset Borne niet op vrije voeten
De twee verdachten van de overval op restaurant Dorset in Borne komen voorlopig niet op vrije voeten. Dat heeft de rechtbank in Almelo vanmiddag bepaald. De advocaten van de verdachten vroegen om de twee vrij te laten wegens gebrek aan bewijs.
De mannen uit Enschede worden niet alleen verdacht van de overval op het Bornse restaurant in januari vorig jaar. Ze zijn volgens het Openbaar Ministerie ook betrokken bij een overval op een restaurant in Veenendaal en verantwoordelijk voor een mislukte plofkraak op een geldautomaat in Enschede afgelopen september. De plofkraak zou mislukt zijn doordat de explosie te heftig was en brand veroorzaakte.
De politie riep via de opsporingsprogramma's Opsporing Verzocht en Onder de Loep de hulp in van burgers om de overvallen op de restaurants op te lossen. De uitzending van Opsporing Verzocht leverde diverse, soms anonieme, tips op die uiteindelijk wezen in de richting van de verdachten.

Justitie: voldoende aanwijzingen van betrokkenheid

De twee Enschedeërs ontkennen dat ze betrokken waren bij de overvallen. Voor de rechtbank in Almelo gaf de officier van justitie toe dat het lastig is om bewijs te vinden tegen de twee, maar dat er meer dan voldoende aanwijzingen zijn dat ze bij alle feiten betrokken waren. Zo werden er handschoenen en een slijpschijf met DNA van de verdachten gevonden bij de overvallocaties. Daarnaast leveren afgeluisterde telefoontjes en contante geldstortingen bewijs.
Beide verdachten zouden eerder al veroordeeld zijn tot tbs. Een van de mannen zit op dit moment voor een nieuw onderzoek in het Pieter Baan Centrum, de andere man moet daar binnenkort heen. Op 18 maart heeft de rechtbank een zogenoemde regiezitting gepland. De rechtbank hoopt in mei de zaak inhoudelijk te behandelen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.