nieuws

Ziekenhuis Deventer krijgt kinderallergiecentrum

Aantal kinderen met een allergie neemt explosief toe
Aantal kinderen met een allergie neemt explosief toe
Het Deventer Ziekenhuis krijgt een kinderallergiecentrum. Het ziekenhuis gaat op dit vlak een zorgfunctie voor de provincies Overijssel en Gelderland vervullen.
Het aantal kinderen met allergische reacties neemt volgens het ziekenhuis explosief toe. 1 op de 20 kinderen heeft een voedselallergie en 1 op de 5 heeft last van een astma of hooikoorts. Volgens het ziekenhuis is het aantal centra in Nederland, waar ouders met hun kinderen voor uitgebreid onderzoek terechtkunnen op één hand te tellen.

Wekelijks 15 tot 30 nieuwe patiënten

Het Centrum voor Kinderallergologie en Immunotherapie verwacht wekelijks 15 tot 20 nieuwe patiënten te zien. Om aandoeningen te behandelen als complexe voedselallergie, hooikoorts, allergische astma, eczeem en geneesmiddelenallergie, wordt er samen gewerkt met een KNO-arts, dermatoloog, kinderdiëtist en allergologie-verpleegkundigen. Het Deventer Ziekenhuis is 1 van de 6 ziekenhuizen in Nederland met een multidisciplinair team waar een kinderarts-allergoloog deel van uitmaakt. Verwacht wordt daarom dat kinderen met een allergie uit de wijde omtrek naar het allergiecentrum komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.