nieuws

CDA-kopstukken Overijssel oneens over zetel Europees parlement

Annie Schreijer-Pierik blijft aanspraak maken op een zetel in het Europees parlement in Brussel, wanneer ze voldoende steun van de kiezers krijgt. Een gesprek tussen haar en provinciaal CDA-voorzitter Pieper afgelopen dagen heeft niets opgeleverd. Daarmee lijkt het conflict binnen de partij in Overijssel muurvast te zitten.
CDA-voorzitter Pieper vindt dat Schreijer-Pierik de verkiezingen in moet gaan als lijstduwer en daarmee tot doel heeft stemmen voor de partij te winnen. Het nu al opeisen van een zetel acht hij voorbarig. In afwachting van het CDA-congres begin februari, waarbij de uiteindelijke verkiezingslijst wordt samengesteld, wil hij inhoudelijk verder niet reageren.

Van Hijum en Omtzigt

Inmiddels heeft een aantal provinciale CDA-Tweede Kamerleden op het conflict gereageerd. Eddy van Hijum vindt dat het CDA blij mag zijn met de steun en inzet van Schreijer-Pierik. Hij vindt het vanzelfsprekend dat ze een zetel in het Europees parlement inneemt wanneer ze voldoende stemmen krijgt.
Pieter Omtzigt ziet de kwestie als een partij-aangelegenheid. Volgens hem bepalen de CDA-leden de opstelling van de verkiezingslijst en kan aan de hand daarvan de kansen van Schreijer-Pierik worden bekeken.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.