nieuws

Syntus: Aanval op buschauffeur is geen aanleiding voor maatregelen

De aanval op een buschauffeur in Enschede gisteren, is voor busmaatschappij Syntus geen aanleiding voor het nemen van extra veiligheidsmaatregelen. Dat zegt een woordvoerder van het bedrijf.
Een chauffeur van Syntus werd gisteren aan het eind van de dag door een passagier bij de keel gegrepen, hij vond het kaartje te duur. De chauffeur reed toen al. Passagiers hebben de chauffeur bevrijd en de aanvaller uit de bus gewerkt. Het waren benauwde minuten voor de chauffeur, omdat een ongeluk op die manier zo kon ontstaan.

Genoeg maatregelen tegen agressie in bus

Toch is het geweldincident volgens woordvoerder Petra Wessels geen aanleiding voor extra maatregelen: "Er is een noodknop die chauffeurs kunnen bedienen, waardoor de politie meteen ingeschakeld kan worden. Buschauffeurs worden opgeleid voor dit soort scenario's. Wij doen echt alles om dit soort situaties de baas te zijn, het is niet nodig om aanvullende maatregelen te nemen."
Een maand geleden was er in Westerhaar ook al een geweldincident tussen een passagier en een buschauffeur, maar volgens Wessels is er geen sprake van een stijgend aantal incidenten: "Wij opereren in een relatief rustig deel van Nederland, het is anders als je bijvoorbeeld naar Rotterdam of Amsterdam kijkt. Wij hebben hier bijna niet mee van doen, met dit soort geweld."

Na 'oefenrondje' gaat buschauffeur weer aan de slag

Met de buschauffeur gaat het naar omstandigheden redelijk volgens Wessels: "Het is hem niet in de koude kleren gaan zitten, maar hij is er wel zo uitgekomen, dat hij het weer ziet zitten om achter het stuur te kruipen." Als proef is er vandaag zelfs een 'oefenrondje' met de chauffeur gemaakt: "En dat voelde goed. Wij zijn bij Syntus ook heel trots op de manier waarop de chauffeur dit heeft aangepakt. Hij heeft de volle bus wel aan de kant gezet, zonder dat er een ongeluk is gebeurd."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.