nieuws

Deventer, Haaksbergen en Olst-Wijhe in strijd om titel beste warenmarkt

Markt met publiek
Markt met publiek
De warenmarkten van Deventer, Haaksbergen en Olst-Wijhe dingen mee naar de titel Beste Warenmarkt van Nederland. Dat heeft de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) vandaag bekendgemaakt.
De vrijdagmarkt in Olst-Wijhe is met nog twee markten elders in Nederland genomineerd in de categorie kleine kleine marken tot dertig ondernemers. De zaterdagmarkt in Deventer en de woensdagmarkt in Haaksbergen doen mee in de categorie middelgrote markten met dertig tot vijftig ondernemers. De twee Overijsselse markten nemen het in die categorie op tegen Bunschoten-Spakenburg. In de categorie grote markten met meer dan vijftig ondernemers zitten geen Overijsselse warenmarkten.

18 maart is de winnaar bekend

De verkiezing De Beste Markt van Nederland wordt gehouden om de warenmarkt verder te professionaliseren, zodat consumenten in de toekomst naar de markten blijven komen. De jury heeft met de voorselectie onder meer gelet op de inrichting van de markt, wisselwerking met de omgeving, afstemming op de consument, organisatie en communicatie. Alle genomineerden krijgen de komende tijd een tweede bezoek om een winnaar te kiezen. Welke markten winnen wordt op dinsdag 18 maart bekend gemaakt tijdens een congres in Preston Palace in Almelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.