nieuws

Gevlucht raadslid Dinkelland nog altijd spoorloos

Een 53-jarig raadslid van Lokaal Dinkelland uit Denekamp is nog altijd spoorloos. Hoewel z’n partij ook donderdag weer contact probeerde te krijgen is dat niet gelukt. Wel werkt de voicemail van z’n mobiele telefoon.
Het raadslid wordt ervan verdacht meer dan twintigduizend euro te hebben ontvreemd van de lokale begrafenisvereniging waar hij penningmeester is. Het lijkt erop dat het raadslid zijn woning in het centrum van Denekamp overhaast heeft verlaten. Volgens vrienden heeft de man begin november tijdens een verjaardagsfeest kenbaar gemaakt dat dit nog wel eens zijn laatste feestje zou kunnen zijn.

Signalen dat hij naar Zwitserland is

Of de vlucht hiermee te maken heeft, is niet duidelijk. Het raadslid heeft een Portugese vriendin, maar zijn partij Lokaal Dinkelland zegt signalen te hebben gekregen dat hij naar Zwitserland is vertrokken. Ook Australië en Dubai worden genoemd als mogelijke verblijfslocatie. De politie wil niets zeggen. Er wordt ook onderzocht of het raadslid vermogen van de begrafenisvereniging heeft toegeëigend. Dat vermogen bedraagt zo’n 700.000 euro en staat onder meer op buitenlandse rekeningen. Het voortvluchtige raadslid heeft toegang tot deze rekeningen. Lokaal Dinkelland, dat het raadslid drie maanden heeft geschorst, maakt zich zorgen om de man.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.