nieuws

Coureur Huzink uit Manderveen krijgt Dakar-auto niet over de grens

Gert Huzink tijdens Dakar 2014
Gert Huzink tijdens Dakar 2014
Pech blijft Gert Huzink uit Manderveen achtervolgen in Argentinië. De coureur moest al in de tweede etappe van Dakar 2014 de strijd staken, nadat hij vast was komen te zitten in de duinen. Nu krijgt hij zijn Dakar-auto niet uit Argentinië vanwege de verkeerde documenten.
Huzink staat samen met zijn broer bij de grens van Argentinië met Chili. Ze willen met de Dakar-auto naar de finishplaats, maar mogen de grens niet over. De vrachtwagen waarmee hun kapotte auto wordt vervoerd, beschikt niet over de juiste documenten om Chili in te kunnen.

Slepen naar de finishplaats

De broers wachten nu op de juiste documenten. "Maar als ze hier zeggen dat het in uur is geregeld, dan duurt het vaak veel langer", weet Gert Huzink. Mocht het niet lukken om in het bezit te komen van de juiste documenten, dan overweegt Huzink om de Dakar-auto te laten slepen naar de finishplaats. "Dan gaan we met de auto de grens over en zoeken we iemand die ons 300 kilometer naar de finishplaats wil slepen."
Huzink kwam in de tweede etappe niet over de finish, omdat hij vast kwam te zitten in de duinen. Vanwege de schade aan de auto moest hij opgeven.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.