nieuws

Tuchtcollege: bestuurders MST valt fouten Jansen Steur niet te verwijten

Medisch Spectrum Twente
Medisch Spectrum Twente
De ex-bestuurders van het MST in Enschede valt niets te verwijten als het gaat om de fouten die ex-neuroloog Jansen Steur maakte in zijn tijd bij het ziekenhuis. Die uitspraak deed het medisch tuchtcollege in Zwolle. Wel heeft oud-bestuurder Ramaker een berisping gekregen, omdat hij de Inspectie Gezondheidszorg destijds niet goed geïnformeerd heeft.
Eerder bepaalde het tuchtcollege dat Jansen Steur nooit meer als arts aan de slag mag. De oud-bestuurders die aan het bewind stonden toen Jansen Steur werkzaam was bij het MST, Ruud Ramaker, Tom Zijlstra en Herre Kingma, moesten zich daarom bij het medisch tuchtcollege verantwoorden. De bestuurders werd verweten dat zij de dokter ongeremd jarenlang z'n gang hebben laten gaan met z’n foutieve diagnoses. Patiënten dienden daarover een klacht in, letselschade-specialist Yme Drost daagde de ex-bestuurders voor het tuchtcollege. Volgens hem was het leed van zijn cliënten veel kleiner geweest, als de ex-bestuurders eerder hadden ingegrepen.

Kingma: 'hoofdstuk afgesloten'

Oud-bestuurder Kingma vindt het goed dat het tuchtcollege geen aanleiding ziet voor een maatregel: "Ik heb altijd naar eer en geweten gehandeld en alles gedaan wat ik kon doen. Deze zaak heeft ook mij zeer aangegrepen. Hierbij is het hoofdstuk wat mij betreft afgesloten, waarbij ik besef dat dit wellicht voor oud-patienten nog niet mogelijk is. Ik hoop dat zij de uitspraak van vandaag kunnen accepteren en dat deze een bijdrage kan leveren aan hun verwerking van deze zaak."
Bekijk ook het Dossier 'Jansen Steur'.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.