nieuws

Ontslagen bij Speelstad Oranje van Van der Most

Ondernemer Henny van der Most moet Speelstad Oranje reorganiseren vanwege tegenvallende bezoekersaantallen. Dat kost tussen de tien en twintig medewerkers hun baan per 1 februari en 1 april.
In augustus vorig jaar werd al duidelijk dat Speelstad Oranje in zwaar weer zat. Henny van der Most zei toen te werken aan een nieuwe formule voor het pretpark en start op 14 februari met een all-inclusive concept. Dat zette Van der Most al eerder in de markt bij enkele van zijn andere pretparken. Alcoholvrije drankjes en snacks zijn dan onbeperkt verkrijgbaar en alle attracties zijn gratis toegankelijk.

Ondernemer in fun en vrije tijd

Van der Most is eigenaar van verscheidene pretparken, hotels en bedrijven, onder meer Speelstad Oranje bij het Drentse Beilen en Kernwasser Wunderland bij Kalkar. Een aantal andere bedrijven, zoals Preston Palace in Almelo en evenementenhal Hardenberg, zijn eerder verkocht. Ook De Bonte Wever in Assen deed hij van de hand aan zakenman en Heraclesvoorzitter Jan Smit.

Gewaardeerd

Speelstad Oranje won vorig jaar in 2013 nog award als een van de best gewaardeerde Europese pretparken in een lijst van de Kids vakantiegids. Deze organisatie en de website Zoover onderscheiden ieder jaar de vijftien leukste pretparken in Europa.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.