nieuws

René Kuipers nu negende in Dakar Rally

René Kuipers houdt aansluiting met de top
René Kuipers houdt aansluiting met de top
René Kuipers uit Ambt Delden blijft het goed doen in de Dakar Rally. Bij de trucks klom hij in de zesde etappe op naar de negende plaats in het algemeen klassement.
In de etappe van vrijdag werd hij twaalfde. In totaal heeft hij nu een achterstand van 2.16,05 op landgenoot Gerard de Rooy, die aan de leiding gaat.

Wevers nog niet top

Erik Wevers uit Markelo kwam bij de auto’s als 32ste binnen. In het tussenklassement staat hij nu 35ste. Bastiaan Nijen Twilhaar kwam op de motor als 63ste over de meet. In de algemene rangschikking staat de coureur uit Vriezenveen 49ste, op bijna tien uur van de kop.

Dood Palante

Na afloop van de finish werd bekend dat de Belgische motorrijder Eric Palante een dag eerder is omgekomen tijdens de vijfde etappe. De dood van de ervaren coureur hield iedereen in de greep bij binnenkomst. Een dag eerder kwamen er ook al twee journalisten uit Argentinië om het leven tijdens de Dakar Rally.

Rustdag

Zaterdag is de enige rustdag in de Dakar Rally 2014. Daarna wacht de deelnemers zondag een afwisselende etappe over 500 kilometer, waarvan de start en finish in Salta liggen. Een belangrijke rit voor Wevers, die zich als doel had gesteld om in de top tien te eindigen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.