nieuws

Bewoners van Alphatoren Enschede wijzen stemlokaal in toren af

Alphatoren
Alphatoren
Een stemlokaal op de bovenste verdieping van de Alphatoren in Enschede is onbespreekbaar. De toren is privéterrein. Dat laten enkele bewoners weten.
Ze reageren daarmee op een onderzoek van de gemeente Enschede naar een bijzondere locatie voor een stemlokaal voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. De gemeente en de twaalf deelnemende politieke partijen denken dat er meer mensen naar de stembus komen, als ze kunnen stemmen op een bijzondere plek.
Naast de Alphatoren denkt de gemeente ook aan de Grolsch Veste of aan een popconcert in de binnenstad. De gemeente benadrukt dat het gaat om een onderzoek. Vier jaar geleden bracht 48% van de stemgerechtigde Enschedeërs hun stem uit; het streven dit jaar is dat minstens de helft van de mensen gaat stemmen.
De Alphatoren, met 101 meter de hoogste woontoren van Twente, is vanwege zijn uitzicht over de stad een gewilde locatie voor veel activiteiten. Vier jaar geleden liet toenmalig wethouder K. voor de verkiezingen een promotiefilmpje maken, waarvoor ook werd gefilmd op de bovenste verdieping van de Alphatoren. Daarop deed de Vereniging van Eigenaren aangifte van huisvredebreuk. Tot een vervolging is het niet gekomen. De Vereniging van Eigenaren heeft geen bezwaar tegen het jaarlijkse NK Traplopen dat in het trappenhuis van de Alphatoren wordt gehouden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.