nieuws

Politieke partij wil Paus naar Deventer halen in strijd tegen armoede

Jij bent Deventer wil Paus uitnodigen
Jij bent Deventer wil Paus uitnodigen
De nieuwe politieke partij Jij bent Deventer wil dat de Paus naar de stad komt. Oprichter Marien van Schijndel doet in een open brief aan kandidaat-raadslid Boswinkel van GroenLinks het voorstel daar samen in op te trekken.
Hij benadert Boswinkel omdat die stelt dat het armoedebeleid in Deventer achterhaald is en het beleid aangepast moet worden.

'Zelf actie ondernemen'

Volgens Van Schijndel ligt de oplossing van de armoede niet in het veranderen van beleid, maar in het inspireren van mensen. Hij wil dat ze nadenken over de samenleving en daar actie op ondernemen.
Van Schijndel vindt dat de nieuwe Paus daartoe in staat is. Hij stelt voor samen met katholieke kopstukken uit Deventer onder wie Peter Dullaert, te proberen de kerkvorst naar de stad te halen.

'Paus Franciscus deugt'

Hij is zelf niet gelovig en weet dat de katholieke kerk niet helemaal onomstreden is, maar vindt dat deze paus deugt en de juiste drijfveren heeft.
Paus Franciscus zou een lezing kunnen geven in de Lebuïnuskerk en daarmee
mensen die leven in armoede en mensen die vinden dat er iets tegen gedaan moet worden, kunnen inspireren om het heft in eigen handen te nemen.

Moskou aan de IJssel

Van Schijndel denkt dat Deventer de paus met open armen ontvangt, ondanks de historie. Deventer is van oorsprong een rood bolwerk en werd Moskou aan de IJssel genoemd. Maar dat verandert langzaam onder bestuur van ChistenUnie burgemeester Heidema.
Daarnaast merkt hij op dat er steeds meer belangstelling is voor spiritualiteit. Kansloos acht hij zichzelf niet: "De katholieke kerk in Nederland overweegt de paus uit te nodigen voor een bezoek. Laten we er als Deventer als de kippen bij zijn."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.