nieuws

Niels Koopman Nederlands Kampioen Schilderen 2014

Niels koopman uit Denekamp is kampioen Schilderen, vakwedstrijden Skills Masters 2014
Niels koopman uit Denekamp is kampioen Schilderen, vakwedstrijden Skills Masters 2014
De 18-jarige Niels Koopman uit Denekamp is de nieuwe Nederlands Kampioen Schilderen. Hij deed dat tijdens de het beroepskeuze-evenement Skills Masters in Rotterdam.
Daar werden de vakkampioenschappen georganiseerd door Savantis, dat leerlingen uit het middelbaar beroepsonderwijs bij bedrijven opleidt. De MBO vakkampioenschappen gingen om Verpleegkunde, Stukadoren, Schilderen, Montage timmerindustrie, Meubelmaken, Kabelmoffen en Schoenmaken. De finalisten uit het schildersvak gingen aan de slag met schilderwerk, behang, een decoratietekening en een vrije opdracht.
“Al voor de kerstvakantie begon ik met oefenen”, zegt winnaar Niels, die dit schooljaar startte met de opleiding Gezel Schilder. “Ik werkte vooral aan de vrije opdracht, een zelfbedachte diamant. Het leukst vond ik het schilderen van de lambrisering. De behangopdracht vond ik het moeilijkst, ook al doe ik dat veel. Ik vond het mooi om voor zo veel bezoekers aan het werk te zijn. Leuk dat ik heb gewonnen. ”
Niels Koopman zit op het van ROC van Twente en is in dienst van R. Nijhuis Schilderwerken te Denekamp. Niels’ werkgever is trots. Hij zegt dat het noodzakelijk is om jongens op een goede manier te blijven opleiden voor het vak. "Schilderen is een bijzonder beroep. Je maakt mooi wat eerst niet mooi was, met als resultaat een tevreden klant.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.