nieuws

Mulder, Ter Mors en Go Ahead winnen Overijsselse Sportverkiezingen 2013

Schaatsers Michel Mulder en Jorien ter Mors zijn zondag in de studio van RTV Oost verkozen tot Overijssels Sportman en Sportvrouw van 2013. Go Ahead Eagles is verkozen tot beste ploeg. De Overijsselse Sportverkiezingen is een samenwerking van RTV Oost, Twentsche Courant Tubantia en De Stentor.

Sportman

Schaatser Michel Mulder uit Zwolle werd vorig schaatsseizoen wereldkampioen sprint in Salt Lake City en was de sterkste van Nederland op de 500 meter. Hij bleef tijdens de verkiezing collega Jan Smeekens en bokser Peter Müllenberg voor.

Sportvrouw

Jorien ter Mors uit Enschede won brons op het EK shorttrack en goud op het onderdeel ploegenachtervolging. Zilver was er voor haar op de 1000 meter en brons op de 3000 meter tijdens het WK in Hongarije. Bij het langebaanschaatsen won ze de gouden medaille op de 1500 meter tijdens het NK afstanden en zilver op de 3000 meter. Ter Mors werd verkozen boven triathlete Rachel Klamer en wielrenster Kirsten Wild.

Sportploeg

Go Ahead Eagles promoveerde afgelopen seizoen onder trainer Erik ten Hag naar de eredivisie. De voetbalclub uit Deventer werd zesde in de competitie en won daarna de play-offs. Dit seizoen is Foeke Booy de trainer en presteert de ploeg goed op het hoogste niveau. De andere genomineerden waren FC Twente Vrouwen, Landstede Volleybal en Sercodak Dalfsen.

Hennie Kuiper Talenten Trofee en Jaap Stam Award

De Hennie Kuiper Talenten Trofee ging dit jaar naar judotalent Hilde Jager uit Markelo. Iwan Spekenbrink, algemeen manager van wielerploeg Argos Shimano kreeg de Jaap Stam Award voor sportieve promotie van Overijssel.
De afgelopen weken konden publiek en vakpers een stem uitbrengen op de genomineerde sporters. Bij de Hennie Kuiper Talenten Trofee en de Jaap Stam Award gold uitsluitend het oordeel van de pers.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.