Brug Duursche Waarden bij Den Nul kantelt, wandelaars in ijskoud water

Bij Den Nul is vanmiddag een groep wandelaars in het ijskoude water van de Oude Kolk terecht gekomen. De groep liep mee in een nieuwjaarswandeling onder leiding van een gids door natuurgebied De Duursche Waarden bij Fortmond.

De groep van vijftien tot twintig mensen stond op een brug in De Duursche Waarden toen die door onbekende oorzaak plotseling kantelde en iedereen in het water terecht kwam. De slachtoffers zijn op eigen kracht en met behulp van omstanders naar de kant gekomen. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio IJsselland is iedereen ongedeerd uit het water gekomen. Toch zijn twee duikploegen uit Deventer en Zwolle voor de zekerheid ingeschakeld om te zoeken en is de traumahelikopter ingevlogen. De woordvoerder denkt dat het ongeluk gebeurd is doordat iedereen tegelijk aan één kant stond en de brug langzaam kantelde.

Volgens een gastheer van het infocentrum IJssel Den Nul was de schrik groot. Hij zag dat de hulpdiensten snel ter plaatse kwamen. Hoe het incident kon gebeuren is volgens de man onduidelijk. De brug wordt vaker gebruikt.

De groep was om twee uur vanmiddag vertrokken bij het informatiecentrum De Duursche Waarden in Den Nul voor een wandeling door het eerste gebied in Nederland waar de rivier weer de ruimte kreeg. De wandeling was georganiseerd door de natuur- en milieuvereniging IVN.

Bekijk de video in HD op YouTube.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel:

Reageren