nieuws

RTV Oost gaat nog meer samenwerken

RTV Oost wil nog meer samenwerken met kranten, regionale en lokale omroepen en correspondenten. Zo kan de omroep beter contact houden met de samenleving en weten wat er speelt. Dat zei hoofdredacteur Oude Wesselink vanmiddag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van RTV Oost.
Volgens Oude Wesselink heeft de landelijke politiek het plan opgevat om de regionale omroepen te laten opgaan in de NPO, de Nederlandse Publieke omroep. Volgens Oude Wesselink verdwijnt daarmee de nestgeur van Oost Nederland en dreigt een kaalslag in de regionale journalistiek en regionale cultuur. Of dat werkelijk gebeurt is aan de politiek die daar nog geen besluit over heeft genomen.
Om de eigen boontjes te kunnen blijven doppen zoekt RTV Oost meer samenwerking, zodat de omroep nog dichter bij de kijker en luisteraar komt te staan. Er wordt al samengewerkt met de Wegenerkranten in Overijssel. Diezelfde samenwerking zoekt RTV Oost nu met uitgeverij Boom in het noorden van Overijssel en met Omroep Gelderland en RTV Drenthe omdat het journalistieke speelveld niet ophoudt bij de provinciegrenzen. Ook wordt de samenwerking gezocht met lokale omroepen.
Oude Wesselink spreekt van een team dat zich gaat bezighouden met het nieuws en de cultuur in Overijssel. Hij nodigt alle partijen met een journalistieke spelopvatting uit zich bij dat team aan te sluiten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.