nieuws

Vernieuwde HOFtheater Raalte na opening grote publiekstrekker

Maar liefst vijfduizend mensen hebben dit weekend een kijkje genomen bij het vernieuwde HOFtheater in Raalte. Vrijdag werd het verbouwde theater officieel heropend.
De officiële opening werd gedaan door wethouder Wagenmans van Raalte en directeur Van den Born van het Hoftheater. Ze staken symbolisch een grote sleutel in een pilaar. Ook gedeputeerde Rietkerk was erbij aanwezig. Na de opening was er een gevarieerde avond met opera, muziek en streekcabaret.
Zaterdagavond was een avond voor vrijwilligers, medewerkers en andere relaties. Een belangrijk moment was de onthulling van het kunstwerk bij de ingang, aangeboden door de vrijwilligers en medewerkers van het HOFtheater. Het ronde glaskunstwerk symboliseert het ronde theater met de medewerkers, vrijwilligers en bezoekers en is gemaakt door kunstenares Ellen Kleine Schaars.

Drukte bij open huis

Zondag werd een open huis gehouden voor iedereen die geïnteresseerd was. Maar liefst vierduizend bezoekers kwamen het vernieuwde theater bekijken, dat waren er veel meer dan verwacht. Het hele theater was toegankelijk, zowel voor als achter de schermen. Het HOFtheater was onderdeel van De Franciscushof, dat inmiddels is gesloopt. Het theater bleef behouden en is nu vernieuwd.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.