nieuws

Wandelaars vertrouwden gekantelde brug bij Den Nul al niet

De wandelaars kwamen in het ijskoude water terecht
De wandelaars kwamen in het ijskoude water terecht
De wandelaars die vanmiddag bij Den Nul in het water terecht kwamen door een kantelende brug, vertrouwden de brug al niet. Dat zegt één van de wandelaars, Bernard Heijdeman.
De groep van natuur- en milieuvereniging IVN liep mee in een nieuwjaarswandeling door natuurgebied De Duursche Waarden bij Fortmond. Op de heenweg ging de groep al een keer over de brug en merkten de wandelaars dat het niet een bijzonder stabiele brug was. Heijdeman: "Toen zeiden we al tegen elkaar 'opgepast' en liepen we er voorzichtig overheen."

Aantal wandelaars durfde niet meer

Omdat de brug zo instabiel aanvoelde, durfde een aantal wandelaars er op terugweg niet opnieuw overheen te gaan. Zij kozen voor een omweg. Een uitgedunde groep ging wel over de brug heen toen die door onbekende oorzaak kantelde en iedereen in het water terecht kwam.
Onder de mensen die te water gingen, zat ook een 77-jarig bestuurslid. Alle wandelaars konden op eigen kracht of met hulp van omstanders naar de kant komen. Niemand raakte gewond, op wat kleine wondjes en wat blauwe plekken na. Het was wel enorm schrikken, zegt Heijdeman. Ook raakten veel verrekijkers, fototoestellen en telefoons beschadigd.
Hulpdiensten waren snel ter plaatse. Uit voorzorg hebben duikers nog het water gecontroleerd. Hoe het kan dat de brug kantelde, is onduidelijk. Mogelijk stond iedereen tegelijk aan één kant.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.