nieuws

Elf bedrijven in Overijssel failliet verklaard, waaronder Denda Oldenzaal

Elf bedrijven failliet
Elf bedrijven failliet
Elf bedrijven in Overijssel zijn deze week failliet verklaard door de rechtbank.
Een van die bedrijven is Denda Publishers uit Oldenzaal dat zich toelegde op spelletjes op cd-rom.
'Denda krijgt dubbele klap'
Denda zag de afzet kelderen na het faillissement van de Free RecordShop en een Belgische afnemer. Het ging om spelletjes zoals drie-op-een-rij dat volgens eigenaar Neuvel vooral wordt gespeeld voor vrouwen. Die gaan door de ipad en tablet steeds meer online spelen, waardoor er dubbele klappen vallen. Neuvel onderzoekt met de curator of een doorstart haalbaar is. Bij Denda werken nu zes mensen. Bij een doorstart zouden vier mensen meekunnen.
Denda Publishers komt voort uit Denda Multimedia, dat in 2006 failliet ging na een langdurige juridische strijd met KPN. Dat ging om de rechten van persoonsgegevens voor het uitbrengen van een telefoongids op cd-rom. Uiteindelijk heeft de allerhoogste rechtsinstantie, het Europees Hof, Denda in het gelijk gesteld, maar moest het bedrijf toch enkele eurocenten betalen per adres. Denda Games online blijft buiten het faillissement. Die tak is wel succesvol. 

Tien andere faillsementen

Het gaat om twee bedrijven in Enschede, Activa en Clic Soft. Verder is in Twente T.S.R. Holding in Vriezenveen failliet verklaard.
In Dalfsen is het faillissement uitgesproken over Visscher Spoorwerken. Onder dit bedrijf vallen ook de bedrijven Landbouwmechanisatie en loonbedrijf van Leussen, Breunis materieel en A.W. Breunis Beheer. Ook twee bedrijven in Kampen, Abayli Hi Tech en Glashandel Kwakkel, gingen failliet. Verder is in de regio IJsselland café De Joffer aan de Brink in Deventer failliet verklaard.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.