nieuws

Drukke ochtend voor hulpdiensten door ongelukken op A35

De politie en andere hulpdiensten hebben vanochtend alle zeilen bij moeten zetten, nadat er drie ongelukken gebeurden op de A35 bij Borne.
Er moesten extra mensen worden ingezet, omdat er een verkeerschaos ontstond na het ongeluk. Er werd opgeschaald naar een zogenoemde 'GRIP1'-situatie, waarbij verschillende hulpdiensten worden opgeroepen.

Veel coördinatie nodig

Woordvoerder Wim Dierkx: "De ongelukken gebeurden op korte afstand van elkaar, op minder dan drie kilometer. Daarbij kwam ook nog eens dat ongeluk in Borne, op de overweg. Dan wil het wel vastlopen."
Omdat er bij de ongelukken ook gewonden zijn gevallen, moest er veel gecoördineerd worden: "Ambulances en andere hulpdiensten moeten dan ter plekke komen, dan is het belangrijk dat het verkeer goed geregeld wordt." Al met al was de verkeerschaos tegen half 10 in Twente verdwenen.

"Probleem zit vooral bij knooppunt Azelo"

Op de A35 gaat het vaker mis, de afgelopen tijd waren er vooral op het knooppunt met de A1 veel ongelukken. De Regio Twente dringt al jaren aan op maatregelen. Portefeuillehouder Verkeer Jan Bron zei vorige week nog in de TC Tubantia: "De veiligheidsproblemen zitten vooral bij het knooppunt Azelo, waar de verkeersstromen van de twee rijkswegen A35 en A1 samenkomen. Automobilisten switchen daar heen en weer, met alle risico’s van dien."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.