nieuws

Boekenprobleem Polare mogelijk deze week opgelost

Polare Enschede
Polare Enschede
Boekenketen Polare laat weten dat er van een betalingsachterstand bij het CB, het voormalige Centraal Boekhuis, geen sprake is. De keten, met onder meer vestigingen in Enschede en Zwolle, zegt met het CB te onderhandelen over nieuwe voorwaarden voor de levering en betaling van boeken. Het bedrijf reageert daarmee op eerdere berichten.
CB zou geen boeken meer leveren aan de keten omdat er een betalingsachterstand zou zijn. Volgens Polare is daar absoluut geen sprake van. Polare zegt met CB en andere belangrijk leveranciers te onderhandelen over nieuwe voorwaarden voor betaling en levering van boeken. De voorwaarden moeten worden aangepast omdat de omzetten in de boekenmarkt teruglopen. De keten verwacht dat er binnen enkele dagen nieuwe afspraken zijn gemaakt en dat de levering zo snel mogelijk kan worden hervat.
Polare heeft twintig vestigingen in Nederland en acht in België. Verschillende vestigingen waren voorheen van Selexyz. Dat bedrijf ging in 2012 failliet. De winkels van Selexyz werden samengevoegd met die van De Slegte en gingen verder onder de naam Polare.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.