nieuws

Cheque voor Weissensee4kids tijdens Sportverkiezing bij RTV Oost

Via een heuse rode loper betraden we dit weekend het gebouw van RTV Oost. Die loper lag er voor de gasten die getuige mochten zijn van de Overijsselse Sportverkiezing. Zo'n loper schept natuurlijk verwachtingen, want als het goed is leidt een rode loper naar een belangrijke gebeurtenis.
Dat merkten we bij binnenkomst. In een feestelijk ingerichte studio werden we met een sprankelend welkomstdrankje ontvangen. En sprankelend bleef het. Dat is niet vanzelfsprekend, want sportmensen zijn doorgaans niet zulke praters: die zijn meer van het doen. Mooi om te zien hoe Bert Eeftink er in slaagde het publiek in de studio en thuis te boeien met zijn enthousiaste presentatie.

Spanning

Het was natuurlijk ook spannend, want wie zouden er uitverkoren worden tot het grootste talent, de beste sportman, sportvrouw en sportploeg? Die spanning voelde je als onder tromgeroffel de enveloppen -soms tergend langzaam- geopend werden. En dan het gejuich als de naam genoemd werd!
Als Weissensee4kids-deelnemers waren we uitgenodigd om dit festijn mee te maken. Ons doel is om kinderen met een moeilijke start een zetje in de rug te geven om hun talent zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen. Ze hoeven natuurlijk niet per se zo talentvol te worden als Martine Jager, de judoka die van Hennie Kuiper de naar hem genoemde Talententrofee in ontvangst mocht nemen: wat een topper! Maar we worden er wel blij van als we al schaatsend jonge kinderen met behulp van onze sponsors kunnen helpen.

Radio

We wisten natuurlijk wel dat we niet uitgenodigd waren voor een nominatie. We leveren allemaal topprestaties, maar voor deze uitverkiezing wordt er wat meer gevraagd. Wel mooi dat Weissensee4kids toch het podium mocht beklimmen. Niet om een sportprijs in ontvangst te nemen, maar wel een cheque van duizend euro.
En voordat we na de uitzending over de rode loper naar buiten gingen, mochten we in de radiostudio ons project nog eens onder de aandacht brengen van de luisteraars. Wat onwennig zaten we met z'n vieren achter de microfoons. Toen we de eindtune van de radio-uitzending hoorden, haalden we opgelucht adem: bijna net zo'n prestatie als 200 km schaatsen op de Weissensee.

Vrijwilligers

Opgetogen reden we huiswaarts. Onderweg van Hengelo naar Kampen filosofeerden we over de vraag wie we binnen Weissensee4kids op het erepodium zouden zetten. We hadden er niet heel veel tijd voor nodig. Tergend langzaam zouden we onder tromgeroffel de enveloppe openen en de de vrijwilligers naar voren roepen die ons mooie Weissensee4kids-evenement mogelijk maken!
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.