nieuws

Geldstraf geëist voor teveel wiet in coffeeshop in Zwolle

Het Openbaar Ministerie heeft vanmorgen een geldboete van 50.000 euro en een gevangenisstraf van twaalf maanden tegen de voormalige eigenaar van coffeeshop Sky High in Zwolle geëist.
Tegen de huidige eigenaresse werd ook een geldboete van 50.000 euro geëist. De officier van Justitie heeft daarnaast tegen haar een taakstraf van 240 uur geëist. De straffen zijn grotendeels voorwaardelijk waardoor ze in de praktijk stukken lager uit zullen vallen. De eigenaren van de coffeeshop staan voor de rechter omdat ze meer dan de toegestande 500 gram wiet op voorraad zouden hebben gehad.

Winstuitkering van 400.000 euro

De voorraad lag niet in de coffeeshop maar verspreid door de stad in verschillende garageboxen. De politie ontdekte de voorraad na een uitgebreid onderzoek en meerdere invallen. De coffeeshop zit al sinds 1990 in Zwolle en wordt al jaren gedoogd. Dat de twee nu voor de rechter staan is voor veel mensen dan ook een verrassing.
De twee hoofdverdachten waren lange tijd getrouwd. De voormalige eigenaar zorgde nog steeds voor de aanvoer van de softdrugs. Hij heeft al twee maanden in voorarrest gezeten. In de rechtszaal bleek de coffeeshop erg lucratief te zijn. Maandelijks verdiende één van de hoofdverdachten er al 10.000 euro aan. Daarbovenop kwam in 2010 nog een winstuitkering van 400.000 euro.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.