nieuws

Borne onderzoekt klachten wateroverlast na vastzitten jongetje in modder

Borne gaat de klachten onderzoeken die zijn binnengekomen over wateroverlast in de wijk Bornsche Maten. Dat heeft wethouder Albers beloofd.
Dit weekend kwam een 12-jarig jongetje vast te zitten in de modder op een bouwplaats in de wijk. Hij moest door de brandweer worden bevrijd. Volgens wijkbewoners zijn er vaker problemen met de afvoer van water in de wijk. Daardoor zouden soms enorme gaten ontstaan na regenbuien en zou er sprake zijn van verzakkingen.

Wethouder belooft actie

Wethouder Albers zegt in een reactie dat hij niet op de hoogte was van de problemen. Wel geeft hij aan dat er in Borne bewust is gekozen voor een open waterafvoer, het hemelwater wordt niet via het riool maar via de openbare weg afgevoerd. Dat heeft als consequentie dat bijvoorbeeld speelveldjes onder water kunnen komen te staan. Na het incident van afgelopen weekend en de klachten van bewoners belooft de wethouder actie te ondernemen.
Hij laat uitzoeken of het gaat om incidenten of dat er sprake is van een structureel probleem. In dat laatste geval belooft hij ook een oplossing te zoeken. Volgens Albers is er dit weekend direct actie ondernomen nadat het jongetje vast kwam te zitten in de modder en zijn alle risicovolle plekken in Borne afgezet met linten en borden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.