nieuws

OM vindt dat man uit Rijssen cel in moet voor slaan met bierfles

OM wil man achter de tralies voor mishandeling
OM wil man achter de tralies voor mishandeling
Kan een klap met een bierfles leiden tot de dood en moet een man uit Rijssen daarom worden veroordeeld voor doodslag of is er sprake van een 'gewone' mishandeling en moet hij daarvoor worden bestraft? De rechtbank van Almelo neemt twee weken de tijd om hierover uitspraak te doen.
Het Openbaar Ministerie zet in op poging tot doodslag en eist twee jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. De advocaat van de verdachte vindt dat er sprake is van mishandeling en wil dat zijn cliënt zo snel mogelijk vrij komt. Dan kan de man snel beginnen aan zijn behandeling.

Alcohol in combinatie met medicijnen

De man (22) uit Rijssen sloeg in oktober een bezoeker van café in Rijssen met een bierfles op het hoofd. Bij de klap sneuvelde de fles. Het slachtoffer liep snijwonden op in zijn hals. De wonden moesten worden gehecht. Het slachtoffer hield geen blijvend letsel over aan de mishandeling.
De man kon vandaag niet zeggen waarom hij had geslagen. Hij kan het zich allemaal niet meer herinneren. Hij had die bewuste avond gedronken. Deskundigen zeggen dat alcohol in combinatie met de medicijnen, die de verdachte slikt voor zijn ADHD, ertoe kan leiden dat hij buitensporige acties onderneemt. De Rijssenaar kent de risico's, maar zei dat hij het wel prettig vindt om te drinken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.