nieuws

Vichy cosmetica roofgoed bij apothekers in Overijssel

De cosmeticaproducten van Vichy zijn roofgoed bij de apothekers in Overijssel en daarbuiten. Tientallen apothekers zijn al bestolen en steeds lijkt het te gebeuren door eenzelfde groep mensen.
Apothekers in onder meer Enschede, Hattem, Marknesse, Urk, Dronten en Harderwijk werden al slachtoffer van diefstal. Afgelopen dinsdag was dat het geval bij apotheker Jaap Uithof in Hasselt en hij laat nu de alarmbellen rinkelen. Alle apothekers in het land zijn gewaarschuwd via de vereniging van apothekers.
Het Franse merk Vichy maakt cosmeticaproducten voor mensen met een gevoelige huid. De producten worden in heel Europa alleen verkocht via de apothekers. Het zijn dure middeltjes; voor een klein potje betaalt men al snel 40 euro. Buiten de apotheken is dit merk normaal gesproken niet verkrijgbaar.
Het lijkt erop dat de diefstal steeds gebeurt door dezelfde mensen die steeds dezelfde werkwijze hanteren. Alle bestolen apothekers hebben inmiddels aangifte gedaan. De politie Oost Nederland doet een opsporingsonderzoek.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.