nieuws

Tbs voor explosie van geweld in pension in Enschede

Openbaar Ministerie / Justitie (4:3)
Openbaar Ministerie / Justitie (4:3)
Een Enschedeër die afgelopen zomer een huisgenoot ernstig mishandelde in een Enschedees pension, moet 18 maanden de cel in om daarna verpleegd te worden in het kader van een tbs met voorwaarden. Dat is de minder zware vorm van tbs.
De man zou de kamerdeur van zijn huisgenoot, een oudere man, hebben ingetrapt en hem daarna met een slagwapen een flink aantal keren hebben geslagen. Het slachtoffer raakte zwaar gewond en belandde na 9 dagen ziekenhuisopname voor een aantal weken in een verzorgingstehuis.
Op het moment dat de verdachte zijn huisgenoot te lijf ging had hij tussen de 10 en 30 halve liters bier op. De aanleiding voor de mishandeling zou een vrouw zijn. Het ging om de vriendin van de verdachte, die eerder de vriendin van het slachtoffer was. Het slachtoffer zou haar hebben lastig gevallen.

Zoeken naar een kliniek

De strafzaak tegen de man werd eerder aangehouden vanwege een onderzoek naar een mogelijke verpleeglocatie op korte termijn. Die locatie werd aanvankelijk gevonden in de kliniek in Rekken. Die gaf echter op het laatste moment aan dat het Ministerie van Justitie te weinig verpleegplekken had ingekocht, zodat de man op een wachtlijst komt te staan.
Volgens de officier van justitie is dat geen probleem omdat er met het opleggen van de strafeis voldoende tijd is om een plek te vinden in een kliniek. De officier van justitie vindt het wel nodig dat de Enschedeër langere tijd verplicht behandeld wordt aan zijn agressie- en verslavingsproblemen. Zonder behandeling is het risico groot dat de man opnieuw overgaat tot grof geweld. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.