nieuws

FC Twente in zee met investeringsmaatschappij Doyen Group

FC Twente gaat samenwerken met investeringsmaatschappij Doyen Sports Group.
Deze internationaal opererende onderneming gaat geld in de Enschedese club steken, in ruil voor een deel van de winst die FC Twente boekt. Het geld wordt niet alleen gebruikt om in spelers te investeren, zegt voorzitter Joop Munsterman: "We willen het topsportklimaat op een hoger niveau brengen en dat betekent dat we fors moeten investeren in het trainingscentrum."
"In Hengelo willen we een stadion bouwen. We gaan aan twee kanten een nieuw gebouw neerzetten van ongeveer 4000 m². Dat gaan we samen met de Doyen groep financieren", aldus Munsterman, die benadrukt dat een club als FC Twente niet gewoon bij de Nederlandse banken kan aankloppen voor een lening.
Het nieuws werd dinsdagavond bekend gemaakt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van FC Twente. Voorzitter Joop Munsterman bracht de boodschap tijdens zijn Nieuwjaarsrede. Eén van de redenen voor de samenwerking met Doyen Sports Group is de verwachte omzetdaling bij de Enschedese eredivisionist. De begroting zal twee miljoen teruglopen na een acht jaar durende groei. Dit komt door de financiële crisis.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.