nieuws

Actiegroep Naatje heeft twitteraccounts collegepartijen Hellendoorn

Nepaccounts uit protest
Nepaccounts uit protest
De collegepartijen CDA en Burgerbelang in Hellendoorn moeten de verkiezingscampagne in zonder een twitteraccount met hun eigen naam. De accounts zijn in het bezit van actiegroep Naatje.
Naatje heeft de accounts @cdahellendoorn en @burgerbelang al in april 2012 aangemaakt uit protest tegen het beleid van burgemeester en wethouders. De mensen achter Naatje willen anoniem blijven. Ze communiceren via e-mail en hebben verklaring op hun een website gezet.

'Uitverkoop' en 'kiezersbedrog'

De actiegroep vindt dat de de twee coalitiepartijen CDA en Burgerbelang de afgelopen vier jaren in Hellendoorn uitverkoop hebben gehouden. Er zouden onnodig veel risico's zijn genomen met onder meer megalomane bouwprojecten. De prijs daarvan zou nu bij de inwoners komen te liggen via lastenverzwaringen en bezuinigingen.
Daarnaast zouden de beide fracties hun beloften niet nakomen. Burgerbelang beweerde voor de vorige verkiezingen pertinent tegen betaald parkeren te zijn om er een week later mee in te stemmen. Volgens Naatje is dat ordinair kiezersbedrog.   

Niet stijf in pluche

De actiegroep wil een signaal afgeven aan de politiek "dat democratie niet het opzoeken is van inwoners twee maanden voor de verkiezingen om daarna stijf op het pluche de eigen koers te varen".
In de laatste maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen maken politici en politieke partijen meer dan anders gebruik van sociale media, waaronder Twitter. De twee collegepartijen in Hellendoorn zullen dat nu onder een andere naam moeten doen. Volgens de mensen achter Naatje is geprobeerd het wachtwoord achter de twitteraccounts te resetten maar gaat dat door de dubbele beveiliging niet lukken.

Tweet in ruil voor donatie

Naatje wil ook een daad stellen: de Voedselbank Hellendoorn heeft geld nodig. Voor iedereen die kan aantonen dat ie gedoneerd heeft verzorgt Naatje een tweet met een willekeurige tekst via het twitteraccount @cdahellendoorn of @burgerbelang.
Naatje heeft nog geen reactie gehad van de betrokken partijen. "Gepraat over het overhevelen van de twitternaam kan altijd, maar tot op heden zien we daar nog geen aanleiding voor." Op Twitter wordt wel, weliswaar summier, gereageerd. Die reacties zijn overwegend negatief.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.